TVN Foodie
TVN Foodie
Film osadzony źródło: youtube.com https://www.youtube.com/watch?v=9wCtsP24bq0

Finałowe starcie! Włoska pizza z mascarpone, rukolą i prosciutto cotto! #teammateusz [Mali Szefowie]

TVN Foodie
TVN Foodie - 70 Wyświetleń
0
70 Wyświetleń
Opublikowano 2018-12-06 12:53:10

Mali Szefowie by MasterChef Junior – pojedynki najlepiej gotujących dzieci w Polsce trwają! Nowe drużyny Bruno vs. Julka i Mateusz vs. Stefcia zaprezentują swoje ulubione przepisy. Zasady są proste: jeden odcinek to jeden przepis Wy decydujecie kto wygrywa! Oglądajcie we wtorki i czwartki na www.tvn.pl i na YouTube na kanale TVN Foodie o 17:00! Głosujcie na https://www.facebook.com/tvnpl/ ! Więcej przepisów na Uwielbiam.pl! Stefcia i Mateusz - ostatnie starcie! Odpowiedzią na bolognese w paprykach będzie pyszna pizza z mascarpone. Wiecie jak ją zrobić? Mali Szefowie Wam pokażą! PIZZA Z MASCARPONE, RUKOLĄ I PROSCIUTTO COTTO Ciasto: • 3,5 szklanki mąki Lubella Puszysta Poznańska • 15 g świeżych drożdży • 1,5 szklanki ciepłej wody • 1 łyżeczka soli • 3 łyżki oliwy z oliwek • 0,5 łyżeczki cukru Sos do pizzy: • passata pomidorowa Łowicz 400g • czosnek 4 ząbki • 2 łyżki oliwy • 1 łyżeczka cukru • 1 łyżeczka octu balsamicznego • sól oraz pieprz Dodatki do pizzy: • mozzarella tarta • rukola • serek mascarpone • prosciutto cotto CZAS: 360 MIN PORCJE: 8 Sposób przygotowania : Ciasto: 1. Drożdże rozgnieść z cukrem w wysokiej misce, dodać 0,5 szklanki ciepłej wody, rozmieszać, dodać część mąki i odstawić na 0,5h w ciepłe miejsce. 2. Resztę mąki wsypać do misy miksera, dodać sól, oliwę. Dolewać powoli zaczyn wraz z wodą podczas mieszania mikserem z końcówką w kształcie haka. Wyrabiać aż ciasto stanie się gładkie oraz elastyczne. Odstawić w ciepłe miejsce aż potroi swoją objętość. Sos: Wszystkie składniki razem zblendować. Pizza: 1. Pizzę piec z samym sosem w najwyższej możliwej temperaturze przez około 7 minut. 2. Po wyjęciu wyłożyć mozzarellę i piec ponownie przez około 5 minut aż mozzarella się roztopi. 3. Na koniec dekorujemy prosciutto cotto, rukolą i mascarpone. Subskrybuj kanał TVN Foodie: http://www.youtube.com/channel/UCJKb-PN2kywTNX2zbw7iUUw?sub_confirmation=1

Pokaż więcej
0 Komentarze sort Sortuj według

Statystyki kanału TVN Foodie

Data Subskrybcje Wyświetlenia Wideo
2019-11-04 Mon 188,000 - 299,857,966 - 1,206 -
2019-11-05 Tue 188,000 - 300,123,733 +265767 1,207 +1
2019-11-06 Wed 189,000 +1000 300,434,305 +310572 1,209 +2
2019-11-07 Thu 189,000 - 300,756,992 +322687 1,209 -
2019-11-08 Fri 189,000 - 301,152,411 +395419 1,211 +2
2019-11-09 Sat 189,000 - 301,921,362 +768951 1,213 +2
2019-11-10 Sun 189,000 - 302,453,754 +532392 1,214 +1
2019-11-11 Mon 189,000 - 302,974,471 +520717 1,215 +1
2019-11-12 Tue 190,000 +1000 303,438,695 +464224 1,216 +1
2019-11-13 Wed 190,000 - 303,954,903 +516208 1,217 +1
2019-11-14 Thu 190,000 - 304,515,219 +560316 1,218 +1
2019-11-15 Fri 190,000 - 305,263,498 +748279 1,221 +3
2019-11-16 Sat 191,000 +1000 305,750,365 +486867 1,222 +1
2019-11-17 Sun 191,000 - 306,147,687 +397322 1,223 +1
2019-11-18 Mon 191,000 - 306,464,481 +316794 1,223 -
Podsumowanie ogółem +3000 +6606515 +17
Aktualizacja profilu za 5 godz. 47 min.